Hajópincér
iskola

Pincérnek lenni végzettséggel vagy anélkül?

Sokszor hallani, hogy felszolgálónak lenni manapság nem nagy tudomány, hiszen már bárkit felvesznek végzettség nélkül ebbe a szakmába. Valóban így lenne? Ha ezt egy 20 éve vendéglátásban dolgozó szakmailag tökéletesen felkészült és tapasztalt pincérnek mondaná valaki, valószínűleg kiröhögné. Bizonyára feltenné a kérdést az újdonsült pincér tanoncnak, akit maga mellé kapott szakember híján, hogy mi is az a „blanc de blanc”, vagy a dekantálás, vagy a flambírozás és a francia felszolgálási mód? Lássuk be, aki ezeket nem tanulta, annak igencsak nehéz dolga lesz egy étteremben felszolgálóként.

Nemcsak arról szól ez a szakma, hogy úgyis a „gyakorlat teszi a mestert”, belejövök majd. Ne hidd el, azoknak, akik ezt mondják. Sok olyan alapvető dolgot, kifejezést és eszközt kell ismerni, amit csak az tudhat, aki megtanulta.

Végzettséggel azonnal lesz munkád

A csapból is az folyik, hogy a vendéglátásban mindenhol emberhiánnyal küszködnek, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Ez az oka annak, hogy sokan úgy gondolják, hogy tudás nélkül jelentkeznek az állásra, hiszen úgyis kell az ember, úgyis fel fogják venni. Igen ám, de nem mindegy mennyi ideig fogsz ott dolgozni, mivel tudod bebizonyítani, hogy ott a helyed, hogyan tudsz jó pozícióba kerülni, és ami szintén fontos, jó fizetésért dolgozni. Csak akkor tudod megtartani a helyed, ha ismered a szakmát, csak akkor kerülhetsz jó munkakörbe, ha ismered a szakmát, csak akkor tudsz jó munkatárs lenni, ha ismered a szakmát, és csak akkor tudsz magas fizetést kialkudni magadnak, ha ismered a szakmát!

Mi a helyzet, ha nincs végzettséged?

Rendben, mi történhet veled, ha mégis szaktudás nélkül felvesznek egy étterembe pincérnek. Jó esetben kedves - és ezt jó értelemben gondolom – munkatársaid lesznek, akik kellő türelemmel rendelkeznek majd ahhoz, hogy mindent megtanítsanak, mindent megmutassanak, és akár többször is elismételjenek a Te kedvedért, csak hogy jól érezd magad az új munkakörödben. Ez lenne az elképzelés igaz? Azért nézzük meg egy másik szemszögből is.

A „kedves” munkatársaid ki fognak akadni azon, hogy megint – és ebben a hónapban harmadszor – egy szakképzetlen pincért kaptak maguk mellé, amikor amúgy is minden nap „úszik” az egész étterem, folyamatos teltház van, egy pincérre 10 asztal jut, nincs idő cseverészni, pláne nem alap dolgokat megtanítani valakinek, akinek fogalma sincs arról mi fán terem a vendéglátás. El kell hogy keserítselek, sajnos ez a verzió elképzelhetőbb, mint az előző.

Na de miért is írtam le ezt Neked? Mert itt vagy, érdekel a téma, érdekel a vendéglátás, és szeretnél pincérként dolgozni. Szeretnél sok pénzt keresni, szeretnél eljutni olyan helyekre is, ahova keveseknek sikerül, szeretnél egy olyan szakmát magadnak, ami életed végéig megélhetést biztosít, hiszen mindig lesznek éttermek, szállodák, luxushajók, bisztrók, ahol az emberek ehetnek-ihatnak valami finomat. Szóval kellesz a vendéglátásnak, és leendő munkatársaidnak, akik hálásak lesznek a szaktudásodért.

Ha egy vendéglátó egységben minden a helyén van, szakmai végzettséggel rendelkeznek a pincérek, mindenki tudja mi a dolga, nem kell a másikra várni, vagy a másik helyett problémákat megoldani, akkor tud csak gördülékenyen működni a munka. Csak akkor fog megtartani a munkaadó, és akkor szűnik meg a szakember hiány, minél több jól képzett szakember lesz a pályán.

Szükség van a jó felszolgálókra, és Te is az lehetsz, csak tanuld meg az alapokat, hogy senki ne mondhassa rád, „megint egy szakma nélküli tanonc”! Jelentkezz pincér tanfolyamra, tanuld meg az alapokat, és legyél Te a legjobb pincér, aki miatt érdemes visszatérni egy helyre!

Külföldön Te is 450.000-850.000 Ft-ot is kereshetsz havonta, amivel néhány éven belül megalapozhatod az életedet. Jelentkezz Hajópincér tanfolyamra és felkészítünk minden váratlan helyzetre! Hajópincér tanfolyam - Jelentkezz most!


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46