Hajópincér
iskola

Mixer tanfolyam kalandvágyból - Ráadásul még a fizetés is magas!

Minden egy mixer tanfolyammal indult!

Szia Karesz, jó régen találkoztunk, emlékszem, amikor jelentkeztél hozzánk, nem igazán találtad a helyed a világban, nem tudtad mit csinálj, és végül úgy döntöttél, hogy megpróbálkozol a vendéglátással, jól emlékszem?

Szia, igen, így volt. Ez jó régen történt, azt hiszem nem is igazán voltam biztos benne, hogy én ezt szeretném csinálni, de mivel sok munkalehetőség volt ezen a területen, én meg nem értettem hozzá, és dolgozni ugye muszáj volt, ezért elvégeztem először egy mixer tanfolyamot, majd egy pincér tanfolyamot. 2010-ben kezdődött, és valószínű megszerethettem :-) mert azóta is bármerre járok a világban, mindenhol segítség, hogy értek ezekhez a szakmákhoz. Szóval nem bántam meg.

Külföldön Te is 450.000-850.000 Ft-ot is kereshetsz havonta, amivel néhány éven belül megalapozhatod az életedet. Jelentkezz Hajópincér tanfolyamra és felkészítünk minden váratlan helyzetre! Hajópincér tanfolyam - Jelentkezz most!

Mit csinálsz most? A tanfolyam után rögtön külföldre mentél?

Á, dehogy, akkor még nem is volt ilyen szándékom, egy budai bisztróban kezdtem el dolgozni, ahol 4 évet lehúztam. Nagyon sok volt a külföldi vendég, voltak olyanok, akikkel nagyon jó barátságot is kötöttem, rengeteget sztoriztak mindig, és akkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy nem lehet ez a vége! Én nem így szeretnék élni, nem itt szeretnék megöregedni, világot kell látnom, ki kell törnöm ebből a szörnyűséges magyar valóságból! Igen, sajnos így éreztem, most is így érzem, nem szerettem itthon élni, nehéz volt. Szinte csak munkából állt az életem, és nem láttam, hogy ez változni fog a jövőben.

Merre indultál el?

Először, 2015-ben Máltára mentem. Tetszett az a kicsi sziget, sok jót hallottam az ottani életről, és voltak ott ismerőseim is. Egy barátommal vágtunk neki, nem volt egyszerű az elején, lakáskeresés, munkakeresés, stb. De egy hónapon belül minden a helyén volt, elkezdtem dolgozni egy étteremben. 1 évig voltam Máltán, igazság szerint több helyen is dolgoztam, valamennyit félre is tudtam tenni.

Közben megismerkedtem egy spanyol lánnyal, aki azóta is a kedvesem így ketten még könnyebben ki tudtunk jönni az albérleti díjjal, kiadásokkal stb. Szerencsés vagyok vele, mert Ő is az az „izgága” fajta, mint én, egyfolytában azon agyaltunk, hova menjünk, merre induljunk tovább, mert Málta egy idő után kissé szűkösnek bizonyult számunkra. Dolgozott bennünk a kalandvágy rendesen!

Mi lett a következő úticél?

A Kanári-szigetek, Tenerifén kötöttünk ki. 2016-2018-ig voltunk ott. Ez egy nagyon jó hely! Igaz, nagyon felkapott, rengeteg a turista, de mindig jó idő van, és ez egy fontos szempont volt, mindketten utáljuk a hideget!  Az egyetlen probléma a nyelvismeret volt, ugye itt leginkább a spanyolt használják, én pedig egyelőre csak angolul beszéltem, bár spanyol kedvesem miatt azért nagyon igyekeztem, hogy ezt a nyelvet is megtanuljam.

Bárhova jelentkezem itt, ha csak angolul beszélek, akkor nem tesznek be jó pozícióba, inkább csak kisegítőként alkalmaztak, szóval ez annyira nem volt a kedvemre való. Egy fél év után azonban kijelenthetem, hogy elegendő spanyol tudásom lett ahhoz, hogy már pincérként is el tudtam helyezkedni.

Miért csak két évig voltatok Tenerifén, az sem tetszett, az is unalmassá vált?

Nagyon könnyű erre válaszolni, egyszerűen meguntuk, szűkössé vált, már nem volt annyi felfedezni való, noha jó volt ott élni, és mindenünk megvolt, hajtott minket a kíváncsiság valami más, valami izgalmasabb, nem Európai ország iránt.

Ez nagyon merészen hangzik, de nagyon izgalmas lehetett. Mennyi ideig tartott az utazás, milyen helyeken jártatok pontosan?

Másfél éves körutazás volt, ezt megelőzte egy egyéves tervezés, pontos útvonalat készítettük, hogy mikor hol leszünk, mennyi ideig stb. :-) Aztán 2018. áprilisában nekivágtunk, Bombay volt az első állomás, körbe utaztuk Indiát, megnéztük Agrában a Taj Mahalt, eljutottunk a hindu világ bölcsőjeként emlegetett Varanasiba, azután felmentünk Nepálba, megmásztuk a Himaláját, eljutottunk 3400 magasra, ez egy fantasztikus élmény volt, főleg mert sátoroztunk is odafenn. Majd visszamentünk Indiába, Goára, ami nagy partihely hírében áll, utána keletre vettük az irányt, és a következő állomásunk Srí Lanka volt. Ez volt az első hely, amitől igazán el voltunk ájulva, a klíma zseniális, gyönyörű partok, kedves emberek, a világ legjobb teái, az ősi kultúra minden jegye megtalálható itt.

Utána jött Vietnám, amit a 3200 km hosszú part mentén utaztuk át végig, Laosz volt a következő, ami elég fejletlen kis ország, de gyönyörű természeti csoda, az egész hely, aztán Kambodzsa, majd Thaiföld, Malajzia, és az Indonéz szigetek. Szóval, a világ 20 %ával már végeztük.

Mit csináltatok, mivel foglalkoztatok, miből éltetek?

Nos, amikor az utazást elkezdtük, minden pénzünk ki volt számolva, ezért az elején nem aggódtunk a munka miatt, csak utazni és világot látni akartunk. Később, Goán kezdtünk részt venni az úgynevezett „work away” nevű programban, ami azt jelenti, hogy szállásért és ételért cserébe, be kell segíteni különböző munkákkal a „háziaknak”. Ez egy jó program, hiszen így mindig van szállás és étel, ami nem kerül pénzbe. A munka többségében nagyon egyszerű volt, nem a napi 8 órás munkaidőre kell gondolni. Sőt, Goán pl. egy nagyon kedves közegbe csöppentünk, tulajdonképpen nem nevezném éppen munkának amit csináltunk, egy kis dekorálás, festés, ott szinte mindenki csak „lazul”.

Vietnámban angol tanárként dolgoztunk, magán iskolában, ez azért elég jó munka volt, itt az átlagosnál magasabb fizetést is kaptunk, és eléggé meg van becsülve az ember angol tanárként. Ha valaki ilyenen töri a fejét, annak azt tanácsolom, gyorsan szedje össze az angol tudástás, és menjen tanítani oda. Malájziában pedig szintén hasznomra vált a vendéglátós végzettségem, ugyanis gyakorlatilag szabad kezet kaptunk egy saját bár kialakításában és beindításában, ami nagyon nagy lehetőség volt, és az ottani viszonyokhoz képest, mi igencsak kirívó tudással rendelkeztünk ezen a téren. De illusztrációs munkákkal is foglalkoztunk, ami szintén nagyon tetszett és abban is nagyon el vannak maradva ezek az országok.

Ázsia legtöbb része európai ember számára kicsit idegen, teljesen más kultúra, hogy tetszett? Mit tapasztaltatok, láttatok?

Ha őszinte lehetek, nekem India nem tetszett, nem túl tiszta, iszonyatosan hatalmas ország, rengeteg ember. Kicsit ijesztő európai szemmel. Vietnámban például, érdekes a közlekedés, nem nagyon számít a jogosítvány, szinte mindenhol kis motorokkal közlekednek, néha azt sem érted mi folyik az úton, keresztülkasul autók, nem értettük, hogy nincs állandóan baleset. Azt tudom mondani, hogy Ázsia nekünk egyszer elég volt, szuper kalandos másfél évünk volt, de egyik hely sem győzött meg arról, hogy letelepedjünk.

Akkor ha jól értem, az Ázsiai körutazást most, 2019 júniusában fejeztétek be, és visszajöttetek Európába. Hogyan tovább?

Igen, visszajöttünk oda, ahonnan indultunk, Tenerifére. Mondhatjuk azt, hogy az összes helyre eljutottunk, ahova elterveztük, de nem találtuk meg azt a helyet, ahol szívesen letelepednénk, de nagyon jó és tanulságos tapasztalat volt.

Mit csináltok jelenleg?

Jelenleg a kedvesem a Hard Rock Cafeban felszolgálóként dolgozik, én pedig hotelekben vagyok bármixer, szóval ismét visszatértünk ehhez a szakmához, és már sokadszor bebizonyosodott, hogy bárhova megyek, mindig el tudok helyezkedni a vendéglátásban.

Szeretnél Te is 450.000-850.000 Ft-ot is keresni havonta?Jelentkezz Mixer tanfolyamra és felkészítünk minden váratlan helyzetre! Mixer tanfolyam - Jelentkezz most!

Mennyi a bármixer fizetés? Megéri?

Tenerifén mennyi a pincér vagy a bármixer fizetés?

Kb. 1000-1500 eurot lehet keresni egy átlagos vendéglátó helyen Tenerifén. A párom azonban, aki nem egy átlagos, hanem egy igen nívós helyen dolgozik, ott a borravalóval dupla ennyit keres. Itt két fizetésből egy pár, mint pl. mi, nagyon szép életet össze tud hozni. Egyáltalán nem drága itt az élet.

Akkor úgy döntöttetek, hogy mivel Tenerife egy jó hely, itt szeretnétek letelepedni?

Azt mondom, hogy simán lehetne, ha nem rólunk lenne szó. :-) De mi még nem fejeztük be, csak pihenünk és gyűjtünk a következő utazásra. Úgy gondoljuk 1,5 év alatt félre is tudunk tenni egy újabb körutazásra, talán Amerika, vagy Afrika lesz a következő, még nem tudjuk, bármi lehet. Az biztos, hogy most már sokkal jobban meg fogjuk tervezni az utat, a költségeket, rájöttem hogy egy bizonyos szinten már nem tudok lejjebb adni

Köszönöm, hogy elmesélted a tapasztalataidat, üzennél valamit azoknak akik olvassák az interjút?

Igen, mindenképp! Ha azon gondolkodsz, hogy milyen szakmát válassz, akkor a vendéglátós pálya, egy főnyeremény. Ha fiatal vagy, kalandvágyó és merész, ne félj megvalósítani az álmaidat, akkor sem, ha nem rendelkezel hatalmas vagyonnal! Engem például nem a pénz motivált, sokkal inkább az, hogy jól érezzem magam, ott ahol élek, persze ha jól keresek, akkor még több lehetőség nyílik számomra, és persze ezt ki is kell használni!  Ne félj belevágni!


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46