Izgalmasak az órák és családias hangulat :-)
Szabina
Most olcsóbb: 129 000 Ft 159 000 Ft
Az akció időtartama: 2024. október 06. - 2024. október 20.
Sommelier tanfolyam - ONLINE JELENTKEZÉS
Ki az a sommelier? Ha egészen pontosak akarunk lenni, ő egy igazi borszakértő. Itt tényleg elvárás, hogy szeresd a bort, ha ezen a szakmán töröd a fejed. Sőt mi több, igen kifinomult ízleléssel kell rendelkezned. Hogy miért? A sommelier egyik feladata a különböző ételekhez a tökéletes bor kiválasztása és ajánlása. Nem egyszerű feladat, de ez is tanulható! Legalábbis mi a sommelier képzésen azon leszünk, hogy tehetséges sommelier váljon belőled.
Miért jó dolog Sommelier-nek lenni?
A Sommelier amellett, hogy az étterem teljes italkínálatért felelős, az egyik legfontosabb feladata, hogy úgy állítsa össze az itallapot, hogy az összhangban legyen az étlappal. Míg a chéf az ételek mestere, a sommelier-t nevezhetjük az italok mesterének, a kettejük közös együttműködésével biztos az étterem sikere.
Ez valóban kissé komolyan hangzik, de bátran vágj bele, mert minden híres Sommelier elindult valahonnan, mindenki az alapok megtanulásánál kezdi! A Hajópincér iskolában azon leszünk, hogy elindulhass ezen az úton!
Először is ez egy nagyon elegáns szakma
Másodszor, exkluzív helyeken dolgozhatsz, magas fizetésért
Harmadszor, tudásodért csodálni fognak a vendégeid
Negyedszer, hatalmas szakmai fejlődés rejlik benne
Ötödször pedig, ha borkedvelő vagy, nincs is miért érvelnünk, akkor ezt egyenesen Neked találták ki!
Természesen itt is a legelején kell kezdenünk, szóval a szőlő érésének folyamatától, a leszüretelésén át a feldolgozásig és erjesztésig, valamint a tölgyfahordó szerepéről és így tovább… Oldalakon át, de ezt inkább a tanfolyamon!
A borok és ételek párosítása és a bor ajánlás szempontjai
Miután az alapokon túl vagyunk, folytathatjuk az egyik leérdekesebb résszel, a borok és az ételek párosításának szabályaival.
A szabály az, hogy nincs szabály, de egyszer mindent érdemes kipróbálni! Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy barrique hordóban érlelt, nehéz, testes villányi vörösbor az Újházy tyúkhúslevessel valaha is összehozható.
Étkezés elött gondoljuk végig milyen bort fogunk inni! A cél ugyanis a harmónia. A harmónia persze nem csak akkor valósulhat meg, ha a tányéron felbukkanó illatokat és ízeket a pohárban is megtaláljuk. Az azonosságnál sokszor például izgalmasabbak a kontrasztok, melynek alapjai a következő ellentétes alap ízekre és kiegészítő ízekre épülnek: alap íz (domináns íz) kiegészítő íz (az alap íznél egy árnyalattal intenzívebb íz) édes sós savanyú keserű
A színharmóniához nem kell görcsösen ragaszkodni! A "fehér húshoz fehérbort, vörös húshoz vörösbort" képletnél sokkal fontosabb a struktúra kérdése. Egyszerűbb felépítésű ételhez egyszerűbb struktúrájú, bonyolultabb fogáshoz komplexebb, testes, árnyalatokban gazdag bort érdemes választani…
Ez igazán izgalmas és érdekes lesz! Megkóstolunk, tesztelünk mindent!
Persze megismerkedünk Magyarország borvidékeivel: Szekszárdi Villányi, Soproni, Egri, Balatonfüred – Csopaki, Badacsonyi, Nagy-Somlói, Badacsonyi Balaton-boglári, Mátrai Tokaji, Etyek – Budai
Illatozunk is egy kicsit, sőt, nem is kicsit, hiszen iskolánkban egyedülálló illatminta gyűjteményt használunk, hogy ne csak elméletben tanuld meg a különböző tudnivalókat (gyümölcsök, fűszerek, hordós érlelés, borhibák). Ezután megismerkedünk a borok kóstolásának további szempontjaival is:
A pezsgő is téma lesz nálunk, a pezsgőgyártás folyamatáról, egy kis érdekes történelemmel, ahogy kezdődött: Mintegy bő 300 éve Champagne vidékén, a Reims környéki hautvilliers-i Szent Benedekrendi apátság pincevezetője - páter Perignon - erjedetlen cukrot tartalmazó bort, vastag falú palackban parafa dugóval zárt le. Karácsony táján barátait ezzel kínálta, s mikor megkóstolta a gyöngyöző bort, így kiáltott: ”A csillagokat iszom!”
Sabring módszerrel pezsgőt bontunk, tapasztalunk. Ja, hogy nem tudod mi ez a módszer? Röviden egyelőre csak annyit, hogy „lefejezzük” azt a pezsgős üveget! J A sabring iránti lelkesedésből adódóan már számos versenyt is rendeztek szerte a világon, illetve több Guinness rekord született ebben a témában. Majd sztorizunk még!
ÉLETHŰ OKTATÁSI
KÖRNYEZET
100%-OS
MUNKAGARANCIA
NEMZETKÖZI
BIZONYÍTVÁNY
Sommelier tanfolyam - ONLINE JELENTKEZÉS
229 000 Ft 379 000 Ft
155 000 Ft 248 000 Ft
229 000 Ft 377 000 Ft
229 000 Ft 373 000 Ft
115 000 Ft 149 000 Ft
199 000 Ft 244 000 Ft
129 000 Ft 149 000 Ft
99 000 Ft 119 000 Ft
199 000 Ft