Sommelier tanfolyam

A tanfolyam díja: 65 000 Ft

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA

Sommelier tanfolyam - ONLINE JELENTKEZÉS

Jelentkezz a tanfolymra 1 lépésben!

Válaszd ki a tanfolyam helyét és időpontját

Sommelier tanfolyam: 65 000 Ft

Sommelier tanfolyam

Ki az a sommelier? Ha egészen pontosak akarunk lenni, ő egy igazi borszakértő. Itt tényleg elvárás, hogy szeresd a bort, ha ezen a szakmán töröd a fejed. Sőt mi több, igen kifinomult ízleléssel kell rendelkezned. Hogy miért? A sommelier egyik feladata a különböző ételekhez a tökéletes bor kiválasztása és ajánlása. Nem egyszerű feladat, de ez is tanulható! Legalábbis mi azon leszünk, hogy tehetséges sommelier váljon belőled.

Miért jó dolog Sommelier-nek lenni?

  • Először is ez egy nagyon elegáns szakma
  • Másodszor, exkluzív helyeken dolgozhatsz, magas fizetésért
  • Harmadszor, tudásodért csodálni fognak a vendégeid
  • Negyedszer, hatalmas szakmai fejlődés rejlik benne
  • Ötödször pedig, ha borkedvelő vagy, nincs is miért érvelnünk, akkor ezt egyenesen Neked találták ki! J

Mit csinál egy Sommelier?

A Sommelier amellett, hogy az étterem teljes italkínálatért felelős, az egyik legfontosabb feladata, hogy úgy állítsa össze az itallapot, hogy az összhangban legyen az étlappal. Míg a chéf az ételek mestere, a sommelier-t nevezhetjük az italok mesterének, a kettejük közös együttműködésével biztos az étterem sikere.

Ez valóban kissé komolyan hangzik, de bátran vágj bele, mert minden híres Sommelier elindult valahonnan, mindenki az alapok megtanulásánál kezdi! A Hajópincér iskolában azon leszünk, hogy elindulhass ezen az úton!

  • már dolgoztál a vendéglátásban, például felszolgálóként, de nincs olyan italismereti tudásod, amivel bátran tudsz italt ajánlani a vendégeknek, akkor ez tökéletes választás számodra!
  • nem dolgoztál, és nem is szeretnél vendéglátásban dolgozni, de a borok szerelmese vagy, és hobby szinten meg szeretnéd tanulni az alapokat
  • kezdő vendéglátósként minden területről meg szeretnéd szerezni az ismereteket

Egy kis „ízelítő" az oktatásról:

Természesen itt is a legelején kell kezdenünk, szóval a szőlő érésének folyamatától, a leszüretelésén át a feldolgozásig és erjesztésig, valamint a tölgyfahordó szerepéről és így tovább… Oldalakon át, de ezt inkább a tanfolyamon! J

Miután az alapokon túl vagyunk, folytathatjuk az egyik leérdekesebb résszel, a borok és az ételek párosításának szabályaival.

A szabály az, hogy nincs szabály, de egyszer mindent érdemes kipróbálni! Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy barrique hordóban érlelt, nehéz, testes villányi vörösbor az Újházy tyúkhúslevessel valaha is összehozható.

Étkezés elött gondoljuk végig milyen bort fogunk inni! A cél ugyanis a harmónia.  A harmónia persze nem csak akkor valósulhat meg, ha a tányéron felbukkanó illatokat és ízeket a pohárban is megtaláljuk. Az azonosságnál sokszor például izgalmasabbak a kontrasztok, melynek alapjai a következő ellentétes alap ízekre és kiegészítő ízekre épülnek: alap íz (domináns íz) kiegészítő íz (az alap íznél egy árnyalattal intenzívebb íz) édes sós savanyú keserű

Hogyan találjuk meg a megfelelő ételhez a megfelelő bort?

A színharmóniához nem kell görcsösen ragaszkodni! A "fehér húshoz fehérbort, vörös húshoz vörösbort" képletnél sokkal fontosabb a struktúra kérdése. Egyszerűbb felépítésű ételhez egyszerűbb struktúrájú, bonyolultabb fogáshoz komplexebb, testes, árnyalatokban gazdag bort érdemes választani…

Ez igazán izgalmas és érdekes lesz! Megkóstolunk, tesztelünk mindent!

Persze megismerkedünk Magyarország borvidékeivel: Szekszárdi Villányi, Soproni, Egri, Balatonfüred – Csopaki, Badacsonyi, Nagy-Somlói, Badacsonyi Balaton-boglári, Mátrai Tokaji, Etyek – Budai

Illatozunk is egy kicsit, sőt, nem is kicsit, hiszen iskolánkban egyedülálló illatminta gyűjteményt használunk, hogy ne csak elméletben tanuld meg a különböző tudnivalókat (gyümölcsök, fűszerek, hordós érlelés, borhibák)

Szereted a pezsgőt is?

A pezsgő is téma lesz nálunk, a pezsgőgyártás folyamatáról, egy kis érdekes történelemmel, ahogy kezdődött: Mintegy bő 300 éve Champagne vidékén, a Reims környéki hautvilliers-i Szent Benedekrendi apátság pincevezetője - páter Perignon - erjedetlen cukrot tartalmazó bort, vastag falú palackban parafa dugóval zárt le. Karácsony táján barátait ezzel kínálta, s mikor megkóstolta a gyöngyöző bort, így kiáltott: ”A csillagokat iszom!”


Sabring módszerrel pezsgőt bontunk, tapasztalunk. Ja, hogy nem tudod mi ez a módszer? Röviden egyelőre csak annyit, hogy „lefejezzük” azt a pezsgős üveget! J A sabring iránti lelkesedésből adódóan már számos versenyt is rendeztek szerte a világon, illetve több Guinness rekord született ebben a témában. Majd sztorizunk még!

Találkozzunk a Sommelier tanfolyamon!

ÉLETHŰ OKTATÁSI
KÖRNYEZET

100%-OS
MUNKAGARANCIA

NEMZETKÖZI
BIZONYÍTVÁNY

TANFOLYAM INFORMÁCIÓK

  • Képzés díja: 65 000 Ft
  • Következő képzés indul: 2019. június 30.
  • Képzés óraszám: 24 tanóra
  • Képzés ütemezése: 4x45 perc/alkalom (2 alkalom/hét)
  • Tanfolyam tematika: Itt olvashatod
JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA

Sommelier tanfolyam - ONLINE JELENTKEZÉS

Jelentkezz a tanfolymra 1 lépésben!

Válaszd ki a tanfolyam helyét és időpontját

Sommelier tanfolyam: 65 000 Ft

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok