Hajópincér
iskola

Emese sztorija

2013 októberében kezdtem a Hajópincér képzés, mivel az volt a célom hogy óceánjáró hajón helyezkedjek el. Előző tanulányaim során nem tanultam semmit a felszolgálásról ezért döntöttem úgy hogy elvégzem ezt a tanfolyamot.

Sok gyakorlati, és elméleti tudásra tettem szert, amivel sokban megkönnyítettem a dolgomat a külföldi munka folyamán. Átfogó képet kaptam az éttermekben használatos kifejezésekről, a különféle ételekről, valamint gyakorlatban is kipróbálhattam, hogy kell megteríteni az asztalokat a megadott előírásoknak megfelelően. Mivel az összes oktatóm már rendelkezett óceánjárós tapasztalattal így első kézből tudtak felkészíteni az esetleges nehézségekre és kihívásokra.

A sikeres vizsgát követően a hajótársaság által előírt internetes teszten vettem részt ami az előfeltételét jelentette, hogy utána a személyes interjún is részt vehessek. Sikeres interjút követően egy kis várakozás, izgalom, hogy melyik hajóra kerülök. A nyár folyamán meg is érkezett a meghívólevelem, majd az orvosi vizsgálat következett ezek lebonyolításában is nagy segítséget nyújtottak az iskola dolgozói. Majd 2014 októberében már kint voltam Miamiban és vártam, hogy felszállhassak a hajómra és kezdetét vegye a hajózás. Kezdetben rengeteg számomra fura impulzus és tapasztalat ért így bőven voltak kihívások, majd hétről – hétre egyre jobban beleszoktam a hajós életbe, egyre jobban beleszoktam a munkába és hozzászoktam a vezetőséghez.

Az óceánjáró hajókon első körben mindenki a back dining roomban kezd (ami a személyzet étkeztetéséért felel), talán ez a munka egyik legmonotonabb és legnehezebb része. Innen általában maximum 2 hónap után felkerül mindenki a room servicbe, ahol már borravalóra is van lehetőség és igen változatos, hiszen minden nap a vendégeket szolgáljuk ki és a hajó egész területén történik a munkavégzés. Valamint a room serviceben dolgozók feladata a dining room segítése setuppolással, ez azt jelenti, hogy mivel a dining roomban folyamatos az étkeztetés így folyamatosan, ha egy vendég befejezi a vacsoráját akkor utána újra kell teríteni. Ez olykor igen nehéz feladat és akár stresszes is lehet, hiszen a vendégek nem várhatnak, és nagyon gyorsan kell tökéletes munkát végezni. Mivel a vezetőség ezzel tisztában volt egyszer azzal lepte meg ezt a setup team-et, hogy megvacsorázhattunk a vendégek között, és az összes főpincér és segédeik minket szolgáltak ki, éppen úgy mintha mi is a hajón cruiseoló vendégek lennénk. Persze ezt úgy intézték, hogy semmi sem tudtunk róla, összehívtak egy meetinget amin azt gondoltuk, hogy a hibáinkat fogják elemezni. Ennek ellenére a legnagyobb asztalhoz ültettek le és nyilvánvalóan - ahogy a vendégek is - bármit választhattunk, valamint borokat is ajánlottak a különféle finomságokhoz.

Rengeteg új barátot szeretem, olyan embereket ismerhettem meg, akiket ha itthon maradok soha, valamint nem utolsó sorban olyan helyeken járhattam amire enélkül a kaland nélkül soha nem lett volna lehetőségem. Hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy naponta ingáznak Miami, Mexikó, Jamaica, vagy akár a Karib érség többi szigetei között, persze nem minden alkalommal volt alkalmam szórakozni ezeken a helyeken, de a kaland végére az összes mesebeli helyről hatalmas élményekkel tértem haza.


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46