Hajópincér
iskola

Hajni

Korábban, 2012-ben már elvégeztem a Hajópincér (pincér + angol nyelv) tanfolyamot sikeresen. Számos interjú- és munkalehetőséget kaptam, de akkor nem próbálkoztam a külföldi munkavállalással. Talán kissé „betojtam”, hogy tényleg vannak lehetőségeim.

Számos interjú- és munkalehetőséget kaptam, de akkor nem próbálkoztam a külföldi munkavállalással. Talán kissé „betojtam”, hogy tényleg vannak lehetőségeim.

Később, 2015 őszén jelentkeztem Hajómixer (bármixer + nyelv) tanfolyamra a Best-Mixer Iskolába. A német nyelvet választottam, mert úgy gondoltam, hogy ha két nyelven beszélek, még több lehetőségem lesz. Dani is elkezdte a német nyelvtanfolyamot. Ő már szakács végzettséggel rendelkezett és úgy gondoltuk, hogy együtt megyünk hajóra. Ő szakácsként, én bárosként.

A tanfolyamot sikeresen elvégeztük. Azt követően részt vettünk egy előinterjún 2016 áprilisában, ahol megfeleltünk. Nyárra már elígérkeztünk más munkahelyre, de jeleztük, hogy szeptembertől tudunk indulni. Minden úgy történt, ahogy elterveztük. Szeptember közepén volt egy hajós meghallgatás, ráadásul hajólátogatással egybekötve Budapesten. Nagyon izgalmas volt, hiszen az interjúval egyben láttuk a leendő munkahelyünket. Felvettek minket. 1 hét múlva már utaztunk is.

Sikerült egy hajóra kerülnünk párként. 3 nap különbséggel utaztunk. Ezen a hajón a vendégek száma változó volt, hiszen folyamatosan cserélődtek. Általában 150-240 fő között volt az utasok száma és ehhez voltunk 50-en, mint személyzet. Danival közös kabint kaptunk. Nem volt túl nagy. Van benne egy emeletes ágy, egy szekrény, egy asztal, felette egy polc. Az asztalon egy TV, és persze külön egy kis fürdő, amiben van wc, zuhanyzó, valamint mosdó tükörrel. Ezt csak ketten használtuk. A célnak tökéletesen megfelelt és persze nem kellett érte fizetni. Az étkezés is ingyenes volt. Napi 3-szori meleg étkezést biztosítottak. Büférendszerben volt, tehát választhattunk. Megjegyzem annyira nem volt finom, hiszen sokszor ázsiai szakácsok főztek, akik a saját ízlélsük szerint tették ezt. A saláták viszont nagyon finomak voltak és amikor nem volt meleg étkezés, de éhesek voltunk, akkor is tudunk csinálni szendvicseket magunknak.

Már az első benyomásunk is az volt, hogy jó lesz. Kedvesen fogadtak minket.  

Az érkezést követően, kb. 2 óra múlva kezdtem dolgozni. Báros munkakörben 3 féle beosztásom volt. Az első, hogy egészen délután 5-ig szabad voltam és csak akkor kezdtem, majd kb. éjjel 1-kor végeztem. Ezt nagyon szerettem, mert egész nap szabad voltam, így sok helyen körül tudtam nézni Európában, vagy ha épp nem szálltam le a hajóról, sokat pihentem. A második munkarendem úgy nézett ki, hogy reggel 9-től dolgoztam délután 2-ig, majd volt szabadidőm egy pár óra és utána kezdtem este 6-kor és dolgoztam este 10-ig. A harmadik beosztásom pedig olyan volt, hogy délután 2-kor kezdtem és este 6-ig dolgoztam, majd este 8-kor ismét kezdtem és éjfélig tartott a munka. Ezek is teljesen kellemes beosztások voltak, hiszen 8-9 óránál nem volt több a munkaidő és azt is két részletben dolgoztam. Bárosként italokat készítettem a vendégeknek. Megmondom őszintén, mikor ithtonról elindultam, azt hittem sokkal többet kell majd dolgozni, de ez végül kevesebb lett, mint amire számítottam. Dani szakácsként úgy dolgozott, hogy 6-10:30-ig volt reggel, utána 11:30-14:15-ig, majd pedig 17:30-21:15-ig. Ő is teljesen jól bírta és tényleg nyugodtabb lett az életünk és ezért még jóval többet fizettek, mint amennyit itthon kerestünk.

Most itthon vagyunk, januárban érkeztünk haza, de márciustól már indulunk is vissza. Aláírtuk a következő szerződésünket.

Ami negatívum volt az talán néhány kolléga. Sokan kedvesek, segítőkészek voltak, de sajnos nem mindenki. Persze más munkahelyeken is így lehet. Viszont Danival a mi kapcsolatunk nagyon megerősödött az elmúlt 4 hónapban. Már 3 éve együtt vagyunk, de most igazán összetartozunk, úgy érzem. Alig várom a következő hajós szezont vele. Mi nem bántuk meg, hogy belevágtunk, pedig néhányan próbáltak lebeszélni, de most már értem, miért tették ... irigykedttek, mert mi mertünk lépni!

Nagyon köszönjük a sok segítséget mind a Hajópincér, mind a Best Mixer Iskolának! Mindenkinek nagyon ajánljuk ezt a tanfolyamot és az azt követő kalandot is! Ne féljetek, vágjatok bele bátran!    

 


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46