Hajópincér
iskola

Waller Zoltán

„Két napon át semmi bor. Nagyszerűen érzem magam. Kitűnő dolog nem inni bort. Csak egy jobb van,bort inni…”

Márai Sándor, napló 1951

1999-ben Villányban érettségiztem, miközben Pécsett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Idegenforgalmi iskolába jártam Felszolgáló szakma képesítésének megszerzése céljából.

Munkahelyem ez időben Villány legjobbnak tartott étterme, az Oportó Étterem és Panzió volt. Itt Felszolgáló tanulóként, majd teljes állású Felszolgálóként dolgoztam. Az éttermi munka mellett segédkeztem Tiffán Ede és Zsolt pincészetében, és velük neves borfesztiválokon is. Továbbá segédkeztem Malatinszky Csaba borászatában, aki nem mellesleg Magyarország első Sommelier – e volt Budapesten a Gundel étteremben. Tőlük tanultam az első „fogásokat” melynek kapcsán szilárd meggyőződésemmé vált, hogy borral szeretnék foglalkozni,borszakértő szeretnék lenni.

Ezt követően 2006 – ban a közel száz éves tradícióval rendelkező dél franciaországi Chateau de Suze Larousse - i boregyetemen diplomáztam s szereztem nemzetközi Sommelier –Szaktanácsadó diplomát. Érdekességként a diplomamunkámat a magyarországi bor – eredetvédelem és annak hiányosságai témakörben írtam.

Ebben az évben kerültem Budapestre egy felkérés kapcsán, amikor is Budapest első exclusive borbárjának az Andante Borpatikának lehettem a Sommelier - e.

Három év elteltével szintén felkérésre a főváros legtrendibb, leglátogatottabb éttermébe a Caffe Dérynébe kerültem, ahol fél év elteltével Head Sommelier pozícióban dolgoztam. Ez a munkám kettő évig tartott, mert újabb kihagyhatatlan lehetőség.

2010-ben egy szakmai megkeresés kapcsán egy cég társtulajdonosaként Analitikai programvezető pozícióban tevékenykedtem a közösségi bormarketinget megalapozó termékleírások elkészítésének koordinálása elnevezésű Európai Úniós programban. Megtisztelő feladat volt a Vidékfejlesztés minisztérium borászati ágazatával és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, mint elsőrendű szakmaközi szervezettel együtt megalkotni a Magyar bor eredetvédelem alapjait.

Jelenleg és immáron 6.-dik éve egy bor nagykereskedelmi cégnél dolgozom a cégen belüli 10 Michelin Guide ajánlásos Fine Dining étterem Head Sommelier –e ként és a céghez tartozó Junibor egyesület fiatal borászait tömörítő egyesület hivatalos borbárja a DiVino és DiVino frenchise szakmai vezetőjeként.

A borral kapcsolatos oktatással, Sommelier képzéssel 12 éve foglakozom, ezen belül nagy örömömre a Best Mixer- hajópincér iskolában hatodik éve adhatom át a tudást a diákok részére. Nagy büszkeséggel tölt el a tény, hogy a képzéseimről kikerült diákok közül többen nagy sikereket elérve dolgoznak önállóan boros cégeknél, esetenként éttermekben, borbárokban Sommelier – ként.

Köszöntelek tisztelettel és szívélyes borbaráti üdvözlettel:

Waller Zoltán


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok