Hajópincér
iskola

Hardi Balázs

Hardi Balázs vagyok, 1989-ben születtem Pécsen. Édesapám katona mivolta miatt, Kaposváron nevelkedtem és fontosabb tanulmányaimat is ott végeztem, a Kinizsi Lakótelepi Általános iskolában majd az elit Táncsics Mihály Gimnáziumba nyertem felvételt. Ezt követően nem tudtam még dönteni merre menjen az életem, viszont a sportokat mindig is szerettem, ezért a Pécsi Tudományegyetem Testenvelő-edző szakán folytattam tanulmányaim.

Egy Erasmus-os ösztöndíj segítségével angliában is sikerült tanulnom, de úgy éreztem mégis mást szeretnék, hamar rátaláltam rá a Bestmixer sulira, amit hazajövetelemmel azonnal el is végeztem.
Visszagondolva a legjobb döntés volt, mert a tanfolyam végeztével 5 nappal már Siófokon dolgoztam, mint bártender és szeptemberben már azt tervezgettem mit pakoljak a bőröndbe egy féléves utazásra az első óceánjáró hajómon, mint bárfelszolgáló.

A Cunard cégnél sikerült azonnal elhelyezkednem, mint báros. Eleinte bárfelszolgáló, majd idővel bártender. Az első hajóm a Queen Mary 2 volt, ahol egy szerződést töltöttem. Ez idő alatt bajártam az Atlanti óceán minden zugát, főként Amerika és Anglia között cikáztunk. Második hajóm a Queen Elizabeth volt, ahol még ráhúztam a tervezett egy szerződésre plusz 3 szerződést. Ezen a hajón bejártam egész Európát, és 3-szor a földet ugyanis januártól májusig világkörüli út van. Hajós pályafutásomat a harmadik és egyben a Cunard utolsó hajóján a Queen Victoria-n fejeztem be, ahol egy gyönyörű befejezésként bejártam Dél-Amerikát is, ezzel téve fel az i-re a pontot.

Hajós pályafutásom nem csak arra volt jó, hogy 27 évesen elmondhatom, hogy voltam az összes földrészen, hanem mert olyan szakmai, és személyes fejlődésen mentem keresztül, amit sehol máshol nem tudtam volna így megélni. Megtanultam igazán használni és élni egy idegen nyelvvel, rendeteg szakmai tapasztalatot szereztem, életre szóló barátságokat kötöttem a világ minden pontjáról, és rengeteg kultúrát ismertem meg.

Hazatérésem után 2017-től pedig visszatértem a Bestmixer iskolához, de már mint oktató, hogy átadjam mindazt a tudást, amit a 3 év alatt kint és előtte itthon megtanultam. Amit igazán szeretek, hogy diákjaimnak gyakorlati tapasztalataim által is rengeteget tudok segíteni.

Jó tanácsként annyit tudnék mondani, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés, viszont kitartással és szorgalmas munkával bárhol bármit elérhetsz!


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46