Hajópincér
iskola

Csötönyi Norbert

1976. november 14-én születtem Általános iskolai tanulmányaim befejezése után jelentkeztem a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolába, ahol 1995-ben felszolgáló képesítést szereztem. Az évek alatt további képesítéseket szereztem mint Mixer, Vendégltó Üzletvezető és Sommelier.

Az iskola befejezése után Pécs egyik legnívósabb éttermébe a Celláriumba kerültem, mint felszolgáló. Az  étterem kedvelt helye volt a politikusoknak, közéleti személyiségeknek, mûvészeknek. Egyik különlegessége a rabruhában dolgozó felszolgálók és a napilap szerû étlap volt. Fél év elteltével már fõpincérként dolgoztam. 1997-ben egy vidéki szórakozóhely vezetésével bíztak meg, amit egy évig láttam el.

1998-ban a pécsi Tv-torony kilátó-étterem, egyik vezetõje lettem. A Tv-torony a dél -dunántúli régió egyik leglátogatottabb turistalátványossága. Itt szereztem a legtöbb tapasztalatot, ami egy étterem vezetéséhez szükséges.

2001-tõl  a pécsi Makár-tanya sporthotelban dolgoztam, mint felszolgáló. A jól felszerelt létesítményben, teniszpályák, squash pályák, wellnes részleg és két étterem üzemel, ahol akár 1000-fõs rendezvényt is le tudtunk bonyolítani. 2002-ben barátaim unszolására akik már évek óta hajón dolgoztak jelentkeztem egy öt csillagos óceánjáró hajóra, ahová felvételt nyertem.Sajnos a nyelvtudásom nem volt a legjobb és akkoriban még nem volt a Hajópincérhez hasonló intézmény ami kellő gyorsasággal és szakértelemmel tudta volna a nyelvet átadni. Magánórákra jártam és pár hónap alatt felkészültem az interjúra. Alap szintű nyelvtudásomat a szakmai tudásommal próbáltam kiegyensúlyozni, sikeresen.

2002 és 2003-as éveimet a hajózás tette ki. Bejártam az egész karibi térséget. Rengeteg szép és egzotikus helyen jártam pl.: Mexico , Bahamák, Grand Cayman, Jamaica, St Thomas, St Martin, Miami-Florida. Mindamellett, hogy gyönyörû helyeken jártam, rengeteg pénzt kerestem, és nagyon sok tapasztalatot gyûjtöttem. A hajózás után egy Pécsi szálloda Supervisoraként dolgoztam és közben sok fiatal érdeklődőnek segítettem hogy kellő tapasztalatot és tudást szerezzenek amivel az elhelyezkedésük sikeres lett és azóta is óceánjáró hajókon dolgoznak.

2003 novembere óta foglalkozom oktatással. Munkám elismerése az a több száz elégedett  új kolléga, akiket a világ különbözõ éttermeiben és Bárokban alkalmaznak.  A bartender szakma megszerzése és a nemzetközi tapasztalataimnak köszönhetően 2006-ban kezdtem el versenyezni és azóta számos magyar és nemzetközi mixerversenyen elindultam!

Eredményeim: 

  • 2006-Gastrorandevú 4.hely
  • 2006-Magyar Bajnokság-5 hely -Marie Brizard Különdíj 
  • 2006-II.Magyar Wodka Gorbatschow Shot Verseny 3.hely
  • 2007-IX.Bacardi-Martini Grand Prix 1.hely
  • 2008-X Bacardi-Martini Grand Prix 2.hely
  • 2008-XI.Finnlandia Nemzetközi Bartender Verseny-3.hely
  • 2009- Bled Nemzetközi Bartender verseny Szlovénia 4.hely
  • 2009-Bacardi Martini Open Cup 4.hely
  • 2009-V.Bols Bartender Compatition 2.hely
  • 2009-XII.Finnlandia Nemzetközi Bartender verseny 2.hely

Tagja vagyok a Magyar Bármixer Uniónak,és a Magyar Gasztronómiai Szövetségnek. Tulajdonosa vagyok a BestMixer partiszervíz cégnek, ami külsõ rendezvények, fesztiválok szervezését és lebonyolítását vállalja.Egészen fiatal korom óta foglalkozom a vendéglátással. Soha semmilyen más munkával nem próbálkoztam. Ezt a hivatást választottam, és azóta is ezt az utat járom, miközben törekszem ismereteim bõvítésére, tudásom csiszolására. Mert hiszem, hogy újat tanulni mindig lehet és kell is, mert csak így leszünk igazán jó szakemberek.

2005-ben alapítottuk az International Crew Ship Training Centert és az évek alatt folyamatosan fejlesztve mára Európa legnagyobb Hajós iskolája valamint ügynöksége lett, hiszen nem csak Magyarország hanem Szlovákia és Románia városaiban is megtalálható a Hajópincér.Sikereinket képzéseink specializációja valamint a nemzetközi kapcsolat rendszereinknek köszönhetjük. A jelenlegi mutatóink szerint a nálunk végzett hallgatók 80-90 %-a kap munkaajánlatot a külföldi cégektõl! Remélem hogy 2019-ben is hasonló eredményekkel büszkélkedhetünk, hiszen munkánk eredménye hallgatóink eredményessége!

Tisztelettel: Csötönyi Norbert


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok