Hajópincér
iskola

Hajónapló 1. rész - Hogyan kezdtem el hajózni?

Hogy miért vonzott a hajós munka? Nos, erre a kérdésre minden volt és leendő hajósnak van válasza. Az én válaszom az, hogy gyerekkoromban a TV-ben ment egy német filmsorozat, „Álomhajó” volt a címe, és már akkor elvarázsolt a hajózás – nyilván a filmben kissé kiszínezett – világa.

Ebben a sorozatban a hajózást egy pincér, a hajópincér szemszögéből láthattam, aki minden héten újabb és újabb vendégsereggel ismerkedett meg. Mellette persze gyönyörű, trópusi helyeken kötött ki a hatalmas luxushajó, ahová sok ember egész életében csak vágyakozik.

Nem volt könnyű az elszakadás itthonról

Már a gimis éveim alatt elkezdtem otthon adagolni, hogy érettségi után én bizony az USA-ban szeretnék dolgozni. Erről persze hallani sem akartak, és az anyukám kikötötte, hogy ha majd lesz diplomám, akkor mehetek. Abban reménykedett, hogy a főiskolás éveim alatt kiverem a fejemből ezt a „hülyeséget”. Természetesen nem így történt.

Fősuli után volt egy jó állásom, jó pozícióval – irodában, ami borzalmasan unalmasnak tűnt az álomhajós sorozathoz képest. Két évig bírtam egy helyben ülni, mígnem egyszer csak rátaláltam egy hirdetésre, melyben az állt, hogy az egyik óceánjárós cég évi két alkalommal interjúztat személyesen Magyarországon. A közvetítő cég angol nyelvű önéletrajzot kért, amit még aznap megcsináltam és el is küldtem.

Tanfolyam nélkül nehezebb dolgom lett volna

Közben jelentkeztem egy hajós előkészítőre, és szorgalmasan látogattam az előadásokat, ahol rengeteg hasznos dolgot tanultam. Addig nem sok fogalmam volt a vendéglátásról, legalábbis a gyakorlati részéről, de ott mindent megtanítottak. Tudtam már borokat ajánlani az adott ételekhez, megismerhettem, melyik étel hogyan készül, és mi az angol neve, megmutatták, mit hogyan kell felszolgálni, hogyan kell megteríteni egy asztalt az adott fogásokhoz stb. Angol nyelvű része is volt a tanfolyamnak, bár ott nem voltak nehézségeim, mert már megvolt a középfokúm. A szakmai része viszont nagyon hasznos volt, mert a vendéglátós nyelvet nem ismertem.

Olyannyira kedvet kaptam az egészhez, hogy még egy mixer tanfolyamra is beiratkoztam, hogy nagyobb eséllyel indulhassak arra a bizonyos interjúra. Igaz, hogy a mixer órák egy részére nem minden diák szokott emlékezni az elfogyasztott koktélok mennyisége miatt…

Így indult az egész sztori, hamarosan jövök a második bejegyzéssel!


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok


https://www.high-endrolex.com/46