Hajópincér
iskola

7 érdekesség az óceánjáró hajókról, amit eddig nem tudtál

1. Mi mindenre jó egy óceánjáró hajó?

2005-ben óriási pusztítást végzett a Katarina hurrikán New Orleans térségében is, ahol 30 kollégium található. Mivel ezek a kollégiumok teljesen lakhatatlanná váltak, a Tulane Egyetem arra kereste a választ, hogy miként lehetne elszállásolni a diákokat. Végül arra jutottak, hogy egy óriási hajót hozatnak az öbölbe, hogy abban szállásolják el a diákokat. A hajó öt hónapig szolgálta a lakhatásukat.

2. Mennyit eszik egy hajó?

A híres Queen Mary 2 luxushajós egy útja során 4.381 tonna üzemeanyagot használ el.

3. A hajó mindent lát

A luxushajók tele vannak kamerákkal és számlálókkal, amik folyamatosan figyelik az utasok áramlását. Ezen adatok segítségével határozzák meg az étkezések idejét, és az egyes elfoglaltságok népszerűségét.

4. Luxushajó, mint  idősek otthona?

Több idős ember is választ magának egy luxushajót, ahol az élete utolsó éveit leélheti. Nem rossz ötlet, igaz? Mivel külföldön nagyon magasak az ellátási díjak, így gyakran olcsóbban jön ki, ha az ember egy hajóra vált inkább jegyet. Így igazi ínyencségeket ehetnek a nyugdíjasok, gyönyörű helyekre juthatnak el, ráadásul az orvosi ellátás is helyben elérhető.

5. Kalózok? Ugyan már!

Gyakori, hogy a hajókat magasnyomású vízágyúkkal, valamint óriási hangot kibocsátó hangkürtökkel szerelik fel annak érdekében, hogy a kalózokat távol tartsák.

5. Nem gondolnád, mennyi étel fogy egy hajóút során

Napi 2.500 tojás, heti 28.000 garnéla rák és kb 2.000 féle ételt készítenek egy hét során... A teljes élelmiszer szállítmány súlya pedig kb. 60 tonna.

6. Bízd az utazási irodára

Manapság sokan maguknak foglalják a szállást az emberek, így egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés, kivéve a hajóutak esetében. Ezen utak 90%-át ugyanis utazási irodák foglalják le, hiszen így kedvezőbb feltételeket kapnak, ráadásul egy hajóút olyannyira testreszabható, hogy jobb, ha ezzel egy szakértő foglalkozik és nem mi.

7. Mennyit keres egy feszolgáló a luxushajón?

Mi, a Hajópincér Iskolánál többszáz fiatalt közvetítünk ki luxushajókra és elmondhatjuk, hogy nagyon megéri itt dolgozni. A kezdő fizetések 350.000 Ft környékén alakulnak, és több szerződéssel el lehet jutni havi 1.5 millió forintos fizetésig is.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is!


Te is szeretnél hajón dolgozni, de nem tudod hol is kezdj neki, akkor segítünk Neked.

Jelentkezz tanfolyamunkra és 4 hónap múlva már Neked is lehet egy nagyon szuper életed.

Megnézem a tanfolyamokat

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok